15 december: Lezing door Kees Rasch over de geschiedenis van De Meern. (webinar)

Op dinsdag 15 december 2020 van 20:00 tot ca. 21:00 organiseert de Historische Vereniging een webinar over de geschiedenis van De Meern.

De Meern lag in het verleden op het grondgebied van drie gemeenten: Oudenrijn, Veldhuizen en Vleuten. Later werden deze gemeenten samengevoegd tot de gemeente Vleuten-De Meern. Tijdens de lezing zal o.a. de bestuurlijke status van De Meern worden behandeld. Verder wordt ingegaan op bijzondere gebeurtenissen en het leven in De Meern door de eeuwen heen. Wijken die vanouds bij De Meern horen zoals De Woerd, ’t Weer, Langerak, Strijkviertel en Rijnvliet maken ook deel uit van het verhaal.

Dit webinar is een vervolg op de eerdere presentatie van Gerda Oskam over Vleuten e.o. en zal in de komende tijd ook nog aangevuld worden met de overige wijken. Zo krijgt u een compleet beeld over de historie en ontwikkeling van ons hele leefgebied. 

Het webinar wordt gegeven door Kees Rasch, oud-voorzitter van onze vereniging. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar de historie van Vleuten-De Meern en daar talrijke artikelen over geschreven.

Kees Rasch
Kees Rasch

Een webinar is een online lezing die u thuis op uw eigen computer via Youtube kunt volgen en waarbij u net als bij een gewone lezing, vragen kunt stellen. U kunt zich voor dit webinar opgeven via activiteiten@histvervdmh.nl  . U krijgt dan de link om online aanwezig te zijn bij het webinar.

Geef een reactie