17 mei: Eerste historische dialoog in de Schalm: gaan we voor 150 jaar vrede en vrijheid?

Op zondagmiddag 17 mei 2020 vindt van 15:00 tot 17:00 uur de eerste historische dialoog plaats in De Schalm, Oranjelaan 10 in De Meern. Met medewerking van o.a. dominees Idelette Otten, Leon Bal, pastoor Martin Los, voormalig directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau Paul Schnabel en journalist/presentator Cees Grimbergen, bekend van onder meer het tv-programma Rondom Tien.

De Historische Vereniging wil samen met u de dialoog aan om te kijken of en en zo ja, wat we kunnen leren van onze geschiedenis. De eerste editie van deze historische dialogen staat in het teken van het feit dat we op 5 mei vieren we in Nederland 75 jaar vrij zijn van bezetting en in vrede leven. Hoe uniek in onze geschiedenis is dat? Wat hebben grondwettelijke waardes als vrijheid van godsdienst en scheiding van kerk en staat daarmee te maken? Heeft ontkerkelijking ermee te maken? Hoe is dat in de rest van de wereld? Wat betekent dat voor de nieuwe samenleving van Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn? Is vrijheid en vrede binnenkort eindig? Voelt iedereen zich hier vrij en vredig? Wat betekent vrijheid en vrede eigenlijk? Betekent vrijheid van godsdienst ook vrijheid van meningsuiting? En waar eindigt die vrijheid?

Graag willen we samen met u zoeken naar antwoorden op deze en andere vragen. Voor iedereen die mee wil zorgdragen voor het behoud van vrede en vrijheid in Leidsche Rijn, geef u meteen op (niet noodzakelijk, wel gewenst) via activiteiten@histvervdmh.nl

Geef een reactie