25 april t/m 3 mei: Romeins Festijn in Castellum Hoge Woerd

De wereld van de Romeinen komt tijdens de meivakantie tot leven in Castellum Hoge Woerd. Van 25 april tot en met 3 mei zijn er talloze activiteiten voor jong en oud. Volg een soldatentraining, leer alles over de uitrusting van een legionair, steek zelf de handen uit de mouwen of luister naar een interessante lezing. Het festijn wordt afgesloten met een waar slotspektakel.

Romeinenweeek
Romeinenweeek

Buiten dat de activiteiten vooral heel leuk zijn, zijn ze ook nog eens erg leerzaam. Zo komen kinderen tijdens een speurtocht van alles te weten over het bekende Romeinse schip en staan de gidsen klaar om iedereen tijdens een rondleiding alles te vertellen over de belevenissen van de Romeinen in en om het Castellum.

Theatergroep Aluin speelt ook dit jaar tijdens het Romeins Festijn de bijzondere voorstelling Metamorfosen met klassieke Romeinse verhalen over nare goden en rare mensen. Een toneelbewerking van misschien wel het meest beroemde Romeinse gedichtenboek van Ovidius.

Vanaf 25 april is de tentoonstelling Nurdius Maximus, die is gemaakt rondom de populaire Dagboeken van Nurdius Maximus van auteur Tim Collins, te bezoeken. In deze speciale doe-expo kruipen de kinderen aan de hand van opdrachten zelf in de huid van de twaalfjarige hoofdpersoon.

Tijdens het slotspektakel op 3 mei bruist het Castellum de hele dag van de gave activiteiten. Geniet bijvoorbeeld van Wieger de Fries en de Romeinse rovers, een voorstelling vol muziek, wapengekletter en humor. Ook zijn er demonstraties en gaan kinderen zelf aan de slag. Bijvoorbeeld met het gieten van een slingerkogel en het spinnen met een spintop. En uiteraard lopen er ook Romeinse soldaten rond die ongetwijfeld laten zien hoe zij vroeger het gevecht aangingen. Spannend!

In samenwerking met de Historische Vereniging zal Alexander van der Bunt een korte presentatie geven over zijn nieuwste boek “Wee de overwonnenen” over Germanen, Kelten en Romeinen in de lage lande. Daaromheen zullen diverse filmvoorstellingen gegeven worden.

Het Romeins Festijn is van 25 april t/m 3 mei in Castellum Hoge Woerd. Kijk voor meer info op  www.museumhogewoerd.nl

 

Geef een reactie