Bestuur

Gerda Oskam: Voorzitter (externe contacten en monumentenzorg)

Lid van de Historische Vereniging ben ik al lang. Dat kan bijna ook niet anders. Ik ben opgegroeid in Vleuten, mijn opa van moederskant werd geboren op de boerderij Hof ter Weijde, een oudtante woonde op boerderij Beefland, een oudoom op Hofstede Terwijde (waar nu de Vrijstaat is gevestigd), diverse voorouders en mijn vader waren wethouder of raadslid van Oudenrijn, Veldhuizen of Vleuten-de Meern, enz. En ik heb geschiedenis gestudeerd. Kortom, de Historische Vereniging is echt iets voor mij!
Juist de Historische Vereniging kan (en in mijn ogen, moet) een brug kunnen slaan tussen bewoners in Vleuten, De Meern en Haarzuilens die hier al generaties lang wonen en de bewoners die van overal in de grootste Vinex-lokatie van Nederland, Leidsche Rijn, zijn komen wonen. Verbinden, verbreden en verdiepen: dat is mijn motto voor onze mooie Historische Vereniging.

Edwin van den Berg: Penningmeester

Na omzwervingen via Woerden en Maarssen woon ik sinds 1994 in Vleuten, en snel daarna ben ik lid geworden van de Historische Vereniging. Geschiedenis heeft mij altijd geïnteresseerd, met name hoe gebieden zijn geworden tot wat ze nu zijn, en ik ben dan ook een groot fan van oude kaarten.
Professioneel ben ik een geheel andere weg ingeslagen: opgeleid als actuaris ben ik werkzaam geweest bij diverse grote verzekeringsmaatschappijen. Momenteel werk ik bij VIVAT, moedermaatschappij van Reaal en Zwitserleven en zit ik in het bestuur van ons pensioenfonds.
Al sinds mijn jeugd zit ik in de atletiekwereld, aanvankelijk louter als atleet, later in diverse bestuurlijke functies. Zo was ik penningmeester en voorzitter van een middelgrote atletiekvereniging, en zat ik in het organisatiecomité van diverse Nederlandse Kampioenschappen die we in de loop der tijd in Utrecht hebben georganiseerd.
Als penningmeester wil ik vanuit mijn expertise graag bijdragen aan een verdere gezonde ontwikkeling van de Historische Vereniging.

Arjo Roersch van der Hoogte: Secretaris

Geschiedenis is mijn passie en beroep. In december 2015 ben ik gepromoveerd op de geschiedenis van de kinine industrie in Nederland (met een hoofdrol voor de oude kininefabriek te Maarssen) en op dit moment werk ik als historisch onderzoeker.
Sinds 2013 woon ik in Leidsche Rijn (eerst Terwijde en nu ‘t Zand) en één van de aspecten die mij erg aantrok van deze nieuwe Vinex wijk, zijn de vele kleine historische hoekjes die het rijk is. Tijdens wandelingen door de wijk kan je opeens voor een oude wetering staan of tegen de oude omwalling van een van de vele kastelen/herenboerderijen aanlopen.
Als vrijwilliger bij de Historische Vereniging wil ik graag deze rijke historie van Nederlands grootste Vinex wijk ontdekken en helpen te ontsluiten voor de vele nieuwe bewoners.

Harry van der Meer: Vice-voorzitter (commissie Communicatie)

Geschiedenis heeft altijd al mijn interesse gehad. In 1981 ben ik vanuit Noord-Brabant naar Utrecht verhuisd. Sinds 1993 woon ik in De Meern (‘t Weer).
Geboeid door de rijke Romeinse geschiedenis in deze omgeving, ben ik in 1994 lid van de Historische Vereniging geworden en heb als vrijwilliger meegewerkt met de archeologische opgraving van een boerderij uit de Romeinse tijd onder leiding van Erik Graafstal.
Met de kennis en ervaring die ik heb opgedaan in mijn werk bij de Defensie Gezondheidszorg Organisatie (organiseren & netwerken), wil ik graag een bijdrage leveren aan de waardevolle doelstellingen van onze Historische Vereniging.

Arthur van der Leij: algemeen bestuurslid (commissie Erfgoed en Educatie)

Vanaf 1973 woon ik in of in de omgeving van Vleuten.
Sinds mijn pensionering in 2015 ben ik lid van de vereniging en vanaf die tijd ook met groot enthousiasme auteur van enkele artikelen, rondleider van buurtochten en doe ik educatieve activiteiten met Jan Bosman. Vanaf 2016 ben ik lid van de redactie van ons tijdschrift.
Graag wil ik mijn kennis en ervaring inbrengen om onze historische vereniging verder te helpen nu ons werkgebied een stadsdeel is van Utrecht met circa 90.000 inwoners.

Wim de Vrankrijker: algemeen bestuurslid (commissie Activiteiten)

Ik ben in 1952 geboren in Harmelen en sinds 1980 wonend in de Meern. De kinderen zijn de deur uit dus geeft dat zeker weer wat tijd om mee te doen met activiteiten voor de gemeenschap. Want er is een motto: als niemand wat doet gebeurt er niks!
In de afgelopen jaren heb ik tal van functies vervuld in diverse verenigingen zowel als vrijwillig medewerker maar ook in bestuursfuncties.Ik heb altijd al feeling gehad met de omgeving en dan ook zeker terug in de tijd. De verhalen van vroeger vertellen zoveel over onze roots.
In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam in mijn eigen bedrijf waar wij grote sportevenementen organiseren; een leuk bestaan, onregelmatig en heel afwisselend. In die hoedanigheid denk ik dat ik zeker een bijdrage kan leveren aan de Historische Vereniging. Binnen deze club is naar mijn idee zat te doen op een terrein waar ik mij wel in kan vinden.

Jan Sangers: algemeen bestuurslid (commissie Bedrijfsvoering/Hoofd Kenniscentrum)

Ik ben geboren in 1950 aan de Meerndijk. Sinds 1972 wonende op de Alendorperweg midden in het Maximapark. Na mijn reguliere schoolcarrière ben ik aan het werk gegaan in de installatietechniek om na een aantal jaren en studies verder bij het gasbedrijf te belanden. Nadat ik de MBO opleidingen gevolgd heb ben ik verder gegaan met gespecialiseerde opleidingen in de gastechniek waarna ik rayonchef over het gebied Nieuwegein Lopikerwaard, gemeente Montfoort en Oudewater IJsselstein geworden ben. Daarna heb ik nog meerder functies in deze branche vervuld. Na 46 arbeidzame jaren ben ik met vroegpensioen gegaan. Naast dat alles had ik ook mijn hobby’s zoals de postgeschiedenis van Vleuten en De Meern. Naast deze passie voor geschiedenis en postzegels ben ik ook een liefhebber van reizen en lezen. Ook besteed ik met veel plezier de nodige tijd aan onze zes kleinkinderen. Sinds enkele jaren ben ik actief als hoofd kenniscentrum en coördineer ik de vrijwilligers daar en heb ik het project van de recente verbouwing gecoördineerd.