Uw Wijk Van Vinex tot Vicus!

De Historische Vereniging gaat de buurt in!

Zaterdag 3 september in de Balije en 24 september in Veldhuizen.

Uw Wijk: Van Vinex tot Vicus trekt verder!

Ons gebied heeft een zeer rijke historie en de Historische Vereniging zet zich in voor het uitdragen van het cultuurhistorisch erfgoed. Speciaal voor bewoners die in de Vinexplan nieuwbouwbuurten wonen, wil de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens & Leidsche Rijn middels een middag met een informatieve presentatie en leuke (gezins)wandeling met rondleider, de buurtbewoners verhalen vertellen over hun eigen buurt, van lang geleden tot aan de recente geschiedenis.

Op zaterdag 3 september is de middag bedoeld voor bewoners van de Balije.

Andere ?vinexbuurten? komen vanaf het voorjaar in 2017 aan de beurt.

Deze bijeenkomsten hebben het karakter van een gezellige buurtbijeenkomst, voor jong en oud. Om te beginnen neemt een presentator de bezoeker mee op een visuele reis; vanuit uw buurt naar de oude historie door middel van een video. Aansluitend kunnen de bewoners door de eigen buurt wandelen, waarbij een deskundige begeleider u zal attenderen op de vaak verborgen historische punten in uw buurt. Teruggekomen bij het centrale punt zal met een leuke quiz de opgedane kennis worden getoetst. De slimste deelnemers maken kans op een passende prijs.

Ter gelegenheid van deze serie dagen, geeft de historische vereniging verder een boekje uit met een beschrijving van de wijk, de diverse buurten en straatnamen. Een leuke kennismaking waarom deze namen zo zijn gekozen en een verdere uitleg van de lokale geschiedenis.

Alle bewoners uit de betreffende buurt zijn welkom om kennis te maken van de historie in uw buurt en nodigen u dan ook van harte uit. Wel is er voor de rondwandelingen van circa 40 minuten, beperkt plek (max 160/ middag). Deelname is geheel kosteloos.

Zaterdag 3 september, de Balije, locatie de (bouw)speeltuin de Balije, Augustusweg 30.

Aanvang presentatie 13.30 uur, wandelingen 14 uur, quiz circa 15 uurInformatiestand Historische vereniging van 13 ? 16 uur aanwezig

In 2017 volgen nog bijeenkomsten in o.a. Vleuterweide, Parkwijk, Terwijde, ?t Zand, Hoge Weide & Grauwaart. Mocht u voor een van deze buurten willen helpen als vrijwilliger, dan horen wij dat natuurlijk graag.

De dagen worden georganiseerd door de Historische vereniging Vleuten De Meern, Haarzuilens & Leidsche Rijn. Kijk gerust ook eens op de website voor andere activiteiten, informatie of hoe lid te worden: www.histvervdmh.nl

Voor verdere informatie over dit project: Activiteiten@histvervdmh.nl of tel: 06-54242160 (Wim de Vrankrijker).