Van Vinex tot Vicus bij de Waterwinmarkt in Terwijde

Op zaterdag 10 juni zal het project Van Vinex tot Vicus voor de eerste keer dit jaar aanwezig zijn bij de jaarlijkse Waterwinmarkt op winkelcentrumTerwijde. Bekijk hier de trailer van de dag.

Logo Van Vinex tot Vicus
Logo Van Vinex tot Vicus

Speciaal voor bewoners die in de Vinex-wijken wonen, en vaak onbekend zijn met de vele historie van dit gebied, heeft de Historische Vereniging een programma ontwikkeld voor bewoners van de wijken dat wordt aangeboden op een locatie in de betreffende wijk.

?Van Vinex tot Vicus? wordt georganiseerd in samenwerking met een lokale organisatie en heeft het karakter van een gezellige buurtbijeenkomst, voor jong en oud. De middag vangt aan met een visuele reis door uw wijk; vanuit uw buurt naar de oude historie door middel van een eigentijdse video met o.a. dronebeelden van de wijk. Aansluitend kan deelgenomen worden aan een rondleiding door de wijk, waarbij een deskundige begeleider u zal attenderen op de vaak verborgen historische punten in uw buurt. Teruggekomen bij het centrale punt zal met een leuke quiz de opgedane kennis worden getoetst.

Zaterdag 10 juni zijn we in de wijk Terwijde bij de jaarlijkse Waterwinmarkt op winkelcentrum Terwijde. In september is het project aanwezig in de wijken Vleuterweide en Parkwijk.

U kunt 10 juni op meerdere momenten instappen in het programma. De tijden zijn als volgt:

  • Begin van de presentatie: 11:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur.
  • Vertrek met de huifkar: 11:30 uur, 13:30 uur en 15:00 uur.
    Bijeenkomst in De Woerd
    Bijeenkomst in De Woerd in 2016
  • Aanvang van de quiz: 12:00 uur, 14:00 uur en 15:30 uur.

Alle bewoners uit de betreffende buurt zijn van harte welkom om kennis te maken met de historie van de wijk. Wij nodigen u dan ook van harte uit. Wel zijn er voor de rondwandelingen van circa 40 minuten, beperkt plek (max 160/ middag). Deelname is geheel kosteloos.