Talkshow en presentatie special i.k.v. 20 jaar Leidsche Rijn

Het glossy van de Historische Vereniging, ontwikkeld door de redactie van ons blad met Evalien van ‘t Veen als grote inspirator, werd zondagmiddag 14 oktober formeel gepresenteerd tijdens een talkshow in Castellum Hoge Woerd. De special over Leidsche Rijn werd aangeboden aan onder meer Paul Vreeken, vanaf het prille begin betrokken bij de ontwikkeling van Leidsche Rijn en aan Xander van der Wulp van de NOS, de spreekstalmeester die middag.

Tijdens de zeer goed bezochte en ontvangen talkshow vertelden diverse sprekers over de geschiedenis van Leidsche Rijn. Gemeentelijk archeoloog Erik Graafstal over de periode tussen 20.000 jaar geleden en de Romeinse tijd zo rond 100 na Christus. Bestuurslid van de Historische Vereniging Arthur van der Leij over de betekenis van de Rijn in de Middeleeuwen en rozenkweker Arie Goes over de uitkoop van de tuinbouwers voorafgaand aan de bouw van Leidsche Rijn. Verder vertelden Paul Vreeken (gemeentelijk programmamanager Leidsche Rijn) en oud-wethouder Annemieke Rijckenberg over hoe Leidsche Rijn tot stand kwam. De glossy werd aan iedereen die een kaartje had gekocht voor de talkshow gratis aangeboden, en komt op veel plekken in Vleuten-de Meern en Leidsche Rijn te liggen en leden van de Historische Vereniging krijgen het blad medio december samen met het laatste reguliere nummer van ons tijdschrift in de brievenbus.
De feestelijke talkshow, georganiseerd door de Historische Vereniging i.s.m. de mensen van 20 jaar Leidsche Rijn, werd door de Vrienden van het M?ximapark en Brouwerij Maximus gebruikt om het Mockingbird-biertje te lanceren waarvoor het hop uit het M?ximapark de grondstof was. De eerste twee glazen werden gedronken door Peter Mocking, co?rdinator van de vrijwilligers van het M?ximapark en Wim de Vrankrijker, bestuurslid van de Historische Vereniging en de bedenker/trekker van de succesvolle talkshow.