Genealogie

De Historische Vereniging probeert zoveel mogelijk gegevens te verzamelen van families die vroeger woonden (of nog wonen) in Vleuten-De Meern en Haarzuilens en omgeving.

Het gaat daarbij niet alleen om de personen, maar ook waar zij woonden en werkten.

Van woningen en bedrijven hebben wij veel foto’s en gegevens over waar zij stonden en wanneer zij gebouwd werden. Wij hebben topografische- en kadastrale kaarten en ook de kadastrale registers van 1832. Van voor 1811 hebben wij de plaatselijke archieven, waarin de eigendomsoverdrachten geregistreerd zijn.

Van personen hebben wij van diverse kerken en gerechten (voor 1811) in onze regio de doop-,trouw-, en begraafregisters, en van diverse gemeenten (vanaf 1811) de registers van de Burgerlijke Stand en de bevolkingsregisters. Een lijst hiervan volgt hieronder.

Voor genealogen heeft de vereniging dus veel informatie beschikbaar in het documentatiecentrum. Naast boeken en tijdschriften, ook van onze zusterverenigingen, zijn er de jaargangen van NGV en CBG. Van vele families die in onze regio gewoond hebben (en nog wonen) bezit de Historische Vereniging gegevens. Dat kan vari?ren van een stamboom op een enkel vel papier tot een compleet familieboek.

Hiernaast onder de letters van het alfabet vindt u een overzicht van deze familienamen. Wanneer u zelf onderzoek gedaan heeft en de gegevens zijn nog niet in ons bezit dan zouden wij hiervan graag een kopie van ontvangen.

Overzicht van doop-, trouw-, en begraafregisters

9885_dtb

G=Gerecht, RC=Rooms Catholiek, NG=Nederduits Gereformeerd, D=Dopen, T=Trouwen, B=Begraven

Overzicht van de registers van de Burgerlijke Stand van de gemeenten

4378_bs

Overzicht van de bevolkingsregisters van de gemeenten Vleuten, Haarzuilens, Oudenrijn, Veldhuizen 1850-1940.

Voor vragen op het gebied van genealogie:info@histvervdmh.nl

Voor inlichtingen/bestellingen:winkel@histvervdmh.nl