Hulp gezocht bij herinchting Broederschapshuisjes

Op vrijdag 3 mei vanaf 16.00 uur en zaterdag 4 mei vanaf 9.15 uur gaat de Historische Vereniging starten met het inruimen van de gerestaureerde Broederschapshuisjes. De Broederschapshuisjes zijn inmiddels opgeleverd na de ingrijpende verbouwing en modernisering van het 17e eeuws rijksmonument in het hartje van Vleuten.

De Broederschapshuisjes, het kenniscentrum van de Historische Vereniging, is inmiddels bijna 4 maanden dicht. Het uitruimen ervan door de vrijwilligers van de Historische Vereniging, was maandenlang voorbereid en kon uiteindelijk op een zaterdag gedaan worden door de vrijwilligers.

Gerenoveerde Broederschapshuisjes april 2019

Nu de spullen weer kunnen worden teruggeplaatst, was de Historische Vereniging afhankelijk van de precieze opleveringsdatum en ook van de beschikbaarheid van de vervoerder van de historische collectie, de firma Kuijf uit De Meern die dit vrijwillig wilde doen. Dat had tot gevolg dat er niet genoeg vrijwilligers zijn voor het inruimen van de Broederschapshuisjes. Vandaar deze oproep om te helpen op 3 mei vanaf 16.00 uur en op 4 mei vanaf 9.15 uur. Degenen die (ook al is het maar een uurtje) willen helpen, kunnen zich aanmelden bij Jan Sangers via jansangers@hetnet.nl