Hoe uitdagend is vrijwilligerswerk?

1754_jan

Als u dit leest is het mogelijk dat u denkt, ?vragen ze alweer vrijwilligers?? Ja en nee. Wat ik met dit korte stukje beoog is om u te laten weten hoe leuk het is om andere mensen te ontmoeten en spreken. Ik hoor u denken, mooie praat. Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend. Daar heeft u natuurlijk een punt. Maar er is meer. Een vereniging zoals de onze heeft vele activiteiten die inzet van mensen vergen. Dit wordt veel gedaan door de bestuursleden en de nu ?vaste? vrijwilligers. Het is nu ook mogelijk om u op te geven als u af en toe wel wat zou willen doen.

Wat betekent dat in de praktijk? Als we over uw aanmelding kunnen beschikken, krijgt u als er extra inzet nodig is van leden, een mail waarin u zich wel of niet kunt aanmelden voor ondersteuning op een bepaald gebied. Als wij als vereniging mogen beschikken over een pool van potenti?le vrijwilligers kunnen we onze toekomstige activiteiten voortzetten met voldoende bezetting. Kortom, u blijft de beschikking over uw agenda zelf behouden.

Wat brengt u dit? U ontmoet voor u nieuwe mensen, altijd een uitdaging. U ziet met eigen ogen wat we met z?n allen met de Historische Vereniging tot stand kunnen brengen. We zijn met veel leden. Het moet toch mogelijk zijn om uit onze vele leden een kleine tiental leden te kunnen vinden die deze uitdaging aandurven.

Uw aanmelding kunt u sturen aan de Co?rdinator Vrijwilligers Jan Sangers. Stuur uw mail naar jansangers@hetnet.nl. Geen mail, geen probleem, bellen kan ook: 06-45439028. Natuurlijk kunt u ook binnenlopen in de Broederschapshuisjes op maandag of dinsdagmiddag.
Reageer naar:?jansangers@hetnet.nl