De Limes- app

De Limes-app is in het najaar van 2014 live gegaan. De bedoeling is om in en om plaatsen langs de Limes fiets en wandelroutes te ontwikkelen die men kan lopen dan wel fietsen met behulp van de app. Langs deze routes kunnen mensen vervolgens via de app informatie lezen en beluisteren over de geschiedenis van de Limes.

De grote trekker van dit project is Lex Albers, voormalig voorzitter van de Stichts-Hollandse Historische Vereniging. Hij is het project gestartIZI-app, beginnend met de routes in de omgeving van Woerden. Vervolgens heeft hij contact gezocht met andere organisaties aan de Limes waaronder onze vereniging. In de afgelopen 2 jaar heeft binnen onze vereniging met name Jan Bosman veel tijd gestoken in het vullen van de content voor ons gebied. Woensdag 11 oktober is het Leidsche Rijn-gedeelte van de Limes-app officieel gelanceerd door wethouder Geldof van de gemeente Utrecht. Download hier de flyer over de Limes-app.

De naam van de Limes-app in de Apple-store, Google play-kiosk of de Windowsphone store is ‘IZI travel gids’ en is gratis. De bijbehorende website is?www.langsdelimes.nl

Als u eenmaal de is ‘IZI travel gids’ heeft gedownload zoekt u naar ‘Romeinse Limes Castellum Route’. Als u deze download op uw telefoon kunt u de hele route offline wandelen of fietsen. Onderweg kunt u dan luisteren naar de verhalen en kijken naar de afbeeldingen die betrekking hebben op de historische plekken. Overigens als u in de app zoekt op ‘Limes’ vindt u heel veel fiets en wandelroutes langs de Limes, van Hoograven tot Alphen aan de Rijn. Veel plezier!

De Limes-app is een initiatief van Lex Albers, oud-voorzitter van de Stichts-Historische (SHHV)