Museum Warsenhoeck: fototentoonstelling “Langs waterwegen van Jutphaas en Vreeswijk”

De Historische Kring Nieuwegein heeft een nieuwe fototentoonstelling samengesteld die te zien is op de hildes van museum Warsenhoeck. Hierin wordt aandacht besteed aan de vroegere bebouwing langs bekende waterwegen rondom de dorpen Jutphaas en Vreeswijk, zoals de Lek, Merwedekanaal, Hollandse IJssel, Schalkwijkse wetering en Doorslag.

Rijnhuizerbrug
Rijnhuizerbrug

Naast foto’s uit het bestand van de Historische Kring, zoals o.m. de Persilfabriek, Rijnhuizerbrug, Schipbrug, het Frederiksoord en de diverse sluizen zijn er ook vele foto’s te zien die door Frank Waarsenburg aan de Historische Kring ter beschikking zijn gesteld, zoals unieke beelden van de bouw van de Beatrixsluizen, de Overeindse brug en een aantal foto’s van de “Plofsluis” en de Schalkwijkse wetering. Ook een tweetal films van de opening van de Beatrixsluizen en de waterwegen rondom Vreeswijk zijn doorlopend op de hildes te zien. Een uniek kijkje dus op Jutphaas en Vreeswijk vanaf het water!

De tentoonstelling is te zien in museum “Warsenhoeck”, Geinoord 11 in Nieuwegein nabij kinderboerderij IJsselstee. De openingstijden zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.