Vernieuwde tijdschrift Historische Vereniging

Donderdag 29 juni werd een vernieuwde versie van het tijdschrift van de Historische Vereniging gepresenteerd.

Redactie (Afiena ontbreekt) en vaste vormgever Annet van Rooijen
Redactie (Afiena ontbreekt) en vaste vormgever Annet van Rooijen

De redactie van het tijdschrift van de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens & Leidsche Rijn heeft i.s.m. haar vaste drukker en vormgever, Van Rooijen, te Vleuten, in de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe vormgeving van het tijdschrift, ‘Rond Leidsche Rijn en Vleutensche Wetering’. Zo is na de naamswijziging van de Historische Vereniging en de vernieuwde website, vorig jaar, ook dit paradepaardje van de vereniging opgefrist met een nieuwe look and feel. Naast de trouwe leden uit Vleuten en De Meern zal het tijdschrift nu nog meer de recentere leden (veelal nieuwere bewoners uit Leidsche Rijn) en losse lezers aanspreken.

Aan het eind van de middag werd het nieuwe tijdschrift gepresenteerd in aanwezigheid van de redactie, de vrijwilligers die verantwoordelijk zijn voor de distributie van het tijdschrift en vertegenwoordigers van de pers. Voorzitter Gerda Oskam opende de bijeenkomst met lovende woorden voor de redactie die elke jaar weer vier prachtige tijdschriften oplevert. Speciale aandacht ging uit naar Veronique Voorn – eindredacteur – die inmiddels alweer 10 jaar actief is de redactie van het tijdschrift en Annet van Rooijen die in haar rol van vormgever grotendeels verantwoordelijk is voor het nieuwe tijdschrift. Mevrouw Massop – wijkregisseur van de wijk Leidsche Rijn – kreeg het eerste exemplaar van het tijdschrift uitgereikt. In haar woorden had zij eveneens lof voor redactie en vereniging. In deze tijd waarin veel naar de toekomst wordt gekeken en hoe dingen beter kunnen, vindt zij het juist van belang om naar het verleden te kijken, naar wat bewoners verbindt.

Gerda Oskam en Ina Massop
Gerda Oskam en Ina Massop

Voor de vaste lezers van ons tijdschrift zal met name de nieuwe voorkant de grootste verandering zijn. Afscheid is genomen van het vaste geel/groene format. Hiervoor in de plaats is een voorpagina ge?ntroduceerd met een foto die de volledige voorpagina beslaat. Verder wordt er in het tijdschrift zelf meer met kleur en ruimte gewerkt om de artikelen van elkaar te onderscheiden en het geheel nog leesbaarder te maken. De 48 pagina?s van het vernieuwde tijdschrift, in kleur, bevatten natuurlijk de vaste rubrieken zoals, de dorpsbarbier, klassenfoto, kijk van nu op kiek van toen, de jeugdpagina en wat is dit. Tevens staan er ook nog steeds vele artikelen over diverse tijdsperken met lokale geschiedenis in. Artikelen die zowel voor de hier geboren en getogen lezers interessant zijn, als ook de recentere bewoners uitleg geven over wat er in dit gebied aan rijke historie te vinden is.

In het weekend van 1 juli – of kort daarop – zal het vernieuwde tijdschrift bezorgd worden bij onze leden.

Beelden van de middag vindt u hier. Het tijdschrift is voor diegenen van buiten ons gebied te bestellen via onze webshop.