Zondag 19 november: “Het geheugen van Metaal Kathedraal” een lezing door Ton van Schaik

Zondag 19 november vindt de eerste bijeenkomst plaats in het kader van de reeks “Het Geheugen van Metaal Kathedraal”.

Wat weet u van de plek waar nu de Metaal Kathedraal is? Heeft u foto?s? Verhalen? Van toen het een kerk was? Of zijspanfabriek?

Historicus Ton van Schaik start de ochtend met een lezing en daarna zal de dialoog aangegaan worden met de zaal om verhalen op te halen. De komende jaren zal de Metaal Kathedraal de verhalen uit het collectieve geheugen ophalen van de aloude gebruikers van het pand en terrein, en zullen de oude rituelen en gewoontes terug worden gebracht in het dagelijks reilen en zeilen van de Metaal Kathedraal.

Antonius Hendrikus Maria (Ton) van Schaik (de Meern, 1 januari 1941) is een Nederlands historicus en publicist. Hij schreef een groot aantal studies over de geschiedenis van het Nederlandse Katholicisme. Zijn proefschrift behandelde de scheuring in de Nederlandse Katholieke Kerk in de 18e eeuw, die leidde tot het ontstaan van de Oudkatholieke Kerk. Hierna publiceerde hij een aantal geschiedenissen van parochies, kloosters en katholieke organisaties, zoals de Katholieke Raad voor Israel. Vanaf december 2017 is Van Schaik ook de vaste columnist van het tijdschrift van de Historische Vereniging.

Ton van Schaik is een buurtbewoner van de Metaal Kathedraal en kent de geschiedenis van het gebouw van binnen en van buiten. Hij is gevraagd meer onderzoek te doen naar de geschiedenis van de omgeving van de Metaal Kathedraal. In samenwerking met de Historische Vereniging zal de Metaal Kathedraal de komende periode onderzoek doen en zal zij dit delen.

De lezing vangt aan om 11:00 uur. De locatie is:?Rijksstraatweg 20 in De Meern.

De toegang is gratis.??Gelieve u wel aan te melden via?https://www.eventbrite.com/e/tickets-het-geheugen-van-metaal-kathedraal-haal-breng-39767011201?aff=haalenbreng