Zondag 6 mei: Romeinendag op Castellum Hoge Woerd!

Van 28 april tot en met 6 mei 2018 wordt voor de vijfde keer de Nationale Romeinenweek georganiseerd. Zoals ook in voorgaande jaren staat deze meivakantie helemaal in het teken van de Romeinse geschiedenis van ons land. Van Friesland tot Limburg, en van Amsterdam tot Ermelo. Dit jaar nemen de Romeinen je mee op reis!

Op pad
Tijdens de Nationale Romeinenweek vragen we in het bijzonder aandacht voor de limes, de grens van het Romeinse Rijk. De ?Nederlandse? limes, waarvoor een UNESCO-aanvraag tot Werelderfgoed loopt, komt dit jaar extra feestelijk in het zonnetje dankzij de ANWB en Wandelnet. Tijdens de Nationale Romeinenweek lanceren beide organisaties nieuwe recreatieve routes langs meer dan veertig belangrijke historische plekken aan de limes: het Romeinse Limespad (Lange-Afstand-Wandelpad) en de Limesroute (Lange-Afstand-Fietsroute). Natuurlijk zijn er daarnaast tijdens de Nationale Romeinenweek nog tal van andere sportieve activiteiten.

Informatie over de vele evenementen tijdens de Romeinenweek staat op www.romeinenweek.nl en in het speciale Romeinenweek Magazine dat op 23 maart als bijlage bij het Historisch Nieuwsblad verschijnt.

Kom naar de Romeinendag op 6 mei 2018 bij Castellum Hoge Woerd!?? Hoge Woerdplein 1, 3454PB, De Meern.

Romeinse paard en wagen
Romeinse paard en wagen

Programma van 12:00 tot 17:00 uur.

Tijdens de landelijke Romeinendag zal Castellum Hoge Woerd bruisen van de activiteiten. Bekijk het Romeinse kampement en de demonstraties van de Romeinse re-enactment groep Pax Romana. Maak een ritje met de Romeinse reiswagen. Speel het Romeinse riskspel. Bouw een boot van bamboe. Proef de winnende gerechten van de wedstrijd ?Nederland kookt Romeins?. Volg een lezing. Laat je eigen vondst beoordelen door de schervendokter. Graaf in de graafbakken. Neem deel aan de rondleidingen. Kortom Castellum Hoge Woerd laat je de Romeinse tijd herbeleven! Kijk voor het actuele programma op www.museumhogewoerd.nl

 

Romeins Risk 2017
Romeins Risk 2017